El projecte Medhycon-2 va més enllà del coneixement actual sobre la resposta ecogeomorfològica dels paisatges mediterranis al canvi global. Per a una gestió i intervenció eficaç a les conques, es requereix d'una comprensió basada en processos de connectivitat; ergo, d'un enfocament sintètic entre ecologia, hidrologia i geomorfologia, així com de la sensibilitat de la conca entesa com la capacitat de resposta front una pertorbació, sempre en relació amb la magnitud de la força de pertorbació. Medhycon-2 té com a objectiu:
definir nous mètodes per avaluar amb precisió la sensibilitat de transmissió de la conca i com funciona la transferència de sediments a escala conca i fins a quin punt qualsevol compartiment està connectat (acoblat) o desconnectat (desacoblat) per obtenir informació quantitativa sobre el canvi temporal de les condicions de la superfície (connectivitat funcional) a una gamma d'escales espacials.
 
avaluar les retroalimentacions entre els processos biològics i geomorfològics en conques mediterrànies mitjançant la modelització d'escenaris de canvi global en condicions de no estacionarietat per definir les millors estratègies mitjançcant indicadors que permetin la recuperació d'ecosistemes degradats. La recerca se centrarà en un paisatge cultural representatiu mediterrani, la conca del torrent Sa Font de la Vila (5 km2, Mallorca).